Schitul Țibucani

Schitul Țibucani

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Octavian Paler - Despre prietenie


Prieten adevărat îți este acela care prin orice metode încearcă să te ajute să te cunoști pe tine, să te învețe să ai suficientă încredere în tine și în deciziile tale, să-ți arate că percepția pe care o ai despre tine și despre lume nu este cea mai buna.

Prieten adevărat este cel care te forțează să gândești, să înveți că niciodată nu e prea târziu să faci ceva ce-ți dorești cu adevărat, să te ajute să înveți că poți culege stele, dar să rămâi cu picioarele pe pământ.

Prieten adevărat este cel care te ajută să te regăsești, este cel care îți deschide ochii pentru a vedea clar lucruri pe care din motive obiective sau subiective până la un moment dat nu le vedeai sau nu doreai să le vezi.

Prieten adevărat este acela care indiferent de vârstă și de situație reușește să te facă să-ți dai seama că viața poate fi frumoasă cu adevărat dacă ești în stare să alegi din ea numai ceea ce te poate face fericit.


Prieten adevărat este persoana care te provoacă să gândești, să te analizezi, să vezi dacă nu cumva tu ești singurul vinovat pentru toate nenorocirile și supărările pentru care ți-ai învinovățit soarta, refuzând să accepți că ești singurul vinovat. Chiar dacă la un moment dat ai crezut că doar te înjosește, dacă ai curajul să recunoști că ceea ce a făcut a fost spre binele tău, să te analizezi și să te hotărăști să schimbi ceea ce nu te avantajează, atunci este un prieten adevărat și trebuie să fii recunoscător că ai întâlnit un asemenea OM.

2 comentarii:

  1. Prea putini prieteni adevarati si mult mai putini cei care recunosc sau apreciaza un prieten adevarat!Eu ma straduiesc sa fiu,dar de multe ori remarcile mele sincere deranjeaza orgoliul.Oricum raportarea mea e la Domnul,acolo dau socoteala de tot.Doamne ajuta!Rodica pacatoasa va doreste mantuire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu eram Rodica pacatoasa,care si atunci in 2013,ca si acum se straduieste sa fie o buna prietena.Daca voi reusi ,stie doar Domnul.

    RăspundețiȘtergere